Med nye udfordringer i sigte

Efter 13 år i Admincontrol er CEO Christian Petersens rejse i Admincontrol slut. Nu venter der nye udfordringer. Mest af alt vil han savne kulturen i virksomheden og de kolleger, han har arbejdet tæt sammen med i alle årene.

– Admincontrol er min lille baby. Jeg elsker den virksomhed, jeg har været så heldig at få lov til at være med til at bygge op, og de mennesker, der arbejder her. Men der er dukket en mulighed op, som har pirret min nysgerrighed og lidenskab. Jeg forlader ikke Admincontrol, men jeg går videre til noget nyt, siger han.

– Vi springer nogle år tilbage. Hvordan begyndte Admincontrol-eventyret for dig?
– Det hele startede i 2005, da en af stifterne, Ståle Løvbukten, tog en master i bestyrelsesarbejde på handelshøjskolen BI. Han lagde mærke til, at der var behov for teknologiske løsninger, som kunne støtte bestyrelsesarbejde. Ståle er en god ven af mig, og samme år spurgte han, om jeg ville være med på holdet. Den gang var vi kun et lille team, som stod for alt fra salg til udvikling. Det var spændende, men også ret udfordrende til tider.

– Hvordan var markedets modenhed på det tidspunkt?
– Den var helt jomfruelig. Der var stort set ingen, der vidste, hvad en bestyrelsesportal var, eller hvordan det kunne hjælpe virksomheden til at arbejde mere effektivt og sikkert. Vi begyndte med andre ord helt fra “scratch”.

– Hvornår kom det store vendepunkt?
– Vi var heldige, fordi vi tidligt fik en norsk børsgigant som kunde. Den børsnoterede virksomhed havde haft en lækage forud for en kvartalspræsentation og ønskede derfor at finde en sikker løsning for bestyrelsesdokumenterne. Admincontrol udviklede derfor en digital løsning, hvor man kunne dele informationen og vide, hvem der havde modtaget den. Det var helt klart et stort vendepunkt for os, at vi modtog denne store børsnoterede virksomhed.

 Hvorfor slog Admincontrol igennem?
– Jeg tror, det er en kombination af flere ting. Der var helt klart et behov for en sikker løsning til bestyrelsesdokumenter på markedet, vi har været gode til at udvikle de rette løsninger i samarbejde med vores kunder, vi har formået at tiltrække og fastholde de rette medarbejdere, vi har givet dem plads til at prøve og at fejle, vi har givet vores kolleger en mening med jobbet og har også haft en god portion held. Derudover har vi hele tiden haft en urokkelig tro på, at vi nok skulle slå igennem, og vi har fokuseret enormt meget på vores lille niche.

– Hvad er hemmeligheden bag opbygningen af en vellykket virksomhed?
– I Admincontrol skabte vi en god kultur fra dag et, og det blev selve DNA’et i virksomheden. For mig har det hele tiden været vigtigt at have en balance mellem at fokusere på menneskene og resultaterne. Mit fokus var at få de rette mennesker ombord. Glade og innovative mennesker, der tør prøve og fejle. Hvis man kommer på plads med det, så kommer de gode resultater i sidste ende. I vores seneste undersøgelse af medarbejdertilfredshed fik vi en Net Promoter Score på 71 procent – hvilket er enormt højt. Det er noget, alle i virksomheden kan være stolte af. Derudover har vi hele tiden formået at sætte kunderne i fokus, og vi har hele tiden udviklet vores produkt i samarbejde med dem.

 – Hvad er den største oplevelse, du har haft i Admincontrol?
– Jeg kan sige med hånden på hjertet, at det ikke er tallene, der har været det vigtigste for mig. Det, jeg kommer til at tage med mig videre, er den lidenskab og stolthed, som Admincontrols medarbejdere har udvist for Admincontrol. Jeg tager også med mig, at jeg har bidraget til at skabe en arbejdsplads, hvor folk bakker hinanden op og er gode til at fejre hinandens succeser.  Der er en unik “teamspirit”. Det gør mig stolt!

– Hvad kommer du til at savne mest?
– Jeg kommer til at savne menneskene. Dem glemmer jeg aldrig.

– Hvorfor har du valgt at drage videre? Hvad skal der ske nu? – Jeg har fået en mulighed, som har pirret min nysgerrighed og lidenskab, og det er grunden til, at jeg bevæger mig videre mod nye udfordringer. Virksomheden har aldrig været i bedre stand, og jeg føler, at jeg kan forlade virksomheden med rank ryg. Jeg kommer selvfølgelig til at savne Admincontrol, men på den anden side ved jeg også, at det kommer til at gå helt fint også uden mig.

– Så nu til det store spørgsmål, som alle kunder sikkert sidder med. Er virksomheden i gode hænder?

– Virksomheden er i meget gode hænder.  Møyfrid Øygard, som tager over efter mig, er en fantastisk god leder, som jeg har stor respekt og beundring for. Jeg er helt sikker på, at hun vil fortsætte Admincontrol i den rigtige retning med et glimt i øjet. Hun har været salgsdirektør i flere år, og hun kender virksomheden og produktet rigtig godt fra tidligere. Vi har også en ledergruppe, som er meget dygtige og meget kompetente, og lidenskabelige medarbejdere, der vil føre virksomheden videre. Der bliver med andre ord ikke noget, der kommer til at ændre sig for vores kunder. Jeg vil gerne takke kunderne for deres tillid og loyalitet gennem 13 dejlige år. Tak for konstruktivt input, ris og ros og interesse for Admincontrol, som har været en del af vores udvikling. Det er vigtigt, at I fortsætter med dette, så virksomheden kan fortsætte med at udvikle sig i den rigtige retning og levere den løsning, kunderne har brug for.