Admincontrol har fått en ny chef

Efter att Admincontrols VD, Christian Petersen, efter 13 år valde att lämna företaget i december 2018 har vi nu fått en ny och toppmotiverad VD. Møyfrid Øygard ser fram emot att ta tag i uppgiften som ny chef för företaget. – Jag är både stolt och glad över att ha fått möjlighet att ta över ledarrollen i företaget. Under 2019 kommer vårt fokus på kundupplevelse och produktutveckling att fortsätta samt att vi expanderar på nya marknader.

Møyfrid Øygard, VD på Admincontrol

1. Vad har du gjort förut? När började du på Admincontrol?

– Jag har 15 års erfarenhet av försäljning och företagsledning, bland annat 13 år på olika positioner i Schibsted-koncernen. När jag började på Admincontrol för två år sedan kom jag direkt från rollen som Country Manager på ett annat nordiskt SaaS-företag, Apsis, som säljer digitala kommunikationslösningar.

Läs också: Med nya utmaningar i sikte

2. Varför tackade du ja till platsen som ny VD på Admincontrol?

– Frågan från Christian Petersen kom som en stor överraskning, och jag var tvungen att noga tänka igenom om jag verkligen ville ta över efter en så uppskattad och kompetent chef som han var. Efter lite funderande tackade jag ja eftersom jag känner företaget och kollegorna väl, är mycket entusiastisk över kulturen som Christian och alla andra har skapat här tillsammans, och jag står för att upprätthålla och utveckla detta. Samtidigt får jag också utveckla mig inom områden som jag har lite mindre erfarenhet av, samt att jag tror att jag kan hjälpa till att fortsätta att bidra till hög kundtillfredsställelse och tillväxt för företaget och dess ägare.

3. Admincontrol har blivit den ledande aktören i Norden med sina lösningar. Vad tror du ligger bakom denna framgång?

– Jag tror att det är en kombination av flera saker: Vi har en säker och lättanvänd tjänst som utvecklats i nära samarbete med våra kunder för att tillgodose deras behov. Utöver detta har vi också lyckats att rekrytera och behålla suveräna kollegor som är engagerade och professionella, och som alla bidrar till en underbar arbetsmiljö i såväl Norge som de andra länder där vi har kontor. Vi har också haft turen att det finns en ökande trend med digitalisering inom näringslivet.

4. Vad kommer att bli den största skillnaden för dig nu när du går från att vara försäljningschef till att vara VD?

– Det blir ett mycket bredare ansvarsområde – både mer personal samt övriga länder där vi är verksamma. Det blir mycket viktigt att lyfta blicken och tänka framåt. Grunden läggs tillsammans med ledningsgruppen och alla andra kollegor för att vi ska lyckas även framöver. Det blir naturligtvis mindre kundkontakt, men jag vill ändå kunna delta på arenor där jag träffar våra kunder direkt och kan få deras feedback och input.

5. Blir det något nytt med dig som chef?

– När man byter ledning blir det helt naturligt med någon form av förändring i kommunikationen med alla anställda. Jag skulle vilja förmedla en tydlig riktning för vart Admincontrol är på väg och hur vi ska nå dit. Annars kommer mycket att vara sig likt, eftersom min företrädare och jag har haft en samsyn kring hur vi arbetar med människor och vårt erbjudande. Jag är mycket engagerad i arbetskultur och miljö och tror att jag vet vad som behövs för att fortsätta att bevara allt det goda hos oss som påverkar fortsatta framgångar. Annars är strategi och prioriteringar för Admincontrol redan väl utstakade, så det handlar mycket om ”keep up the good work” i nödvändig fart för kollegors och kunders skull, och våra kunder bör därmed inte märka någon större skillnad.

6. Vad tror du kommer att bli mest spännande för Admincontrol 2019?

– Jag tänker att det är viktigt att stärka vår position ytterligare genom vidare produktutveckling samt expansion till nya marknader. 2019 blir garanterat ytterligare ett spännande år för Admincontrol.