Med nya utmaningar i sikte

Efter 13 år på Admincontrol är VD Christian Petersens tid på Admincontrol över. Nu väntar nya utmaningar. Mest av allt kommer att han att sakna kulturen på företaget och de kollegor han har arbetat nära med under alla dessa år.

– Admincontrol är min lilla baby. Jag älskar företaget som jag har haft turen att få vara med och bygga upp – och de människor som arbetar här. Men det har dykt upp en möjlighet som har väckt min nyfikenhet och passion. Jag lämnar inte Admincontrol, utan jag går vidare till något nytt, säger han.

– Vi hoppar tillbaka några år. Hur började Admincontrol-äventyret för dig?
– Det hela började 2005 när en av grundarna, Ståle Løvbukten, gick en masterutbildning om styrelsearbete på Handelshøyskolen BI i Norge. Han konstaterade att det fanns ett behov av tekniska lösningar som kunde stötta styrelsearbetet. Ståle är en god vän till mig och samma år frågade han om jag ville vara med i teamet. Då var vi bara ett litet team som gjorde allt från försäljning till utveckling. Det var en spännande tid, men också ganska utmanande.

– Hur var mognaden på marknaden på den tiden?
Den var helt jungfrulig. Det var nästan ingen som visste vad en styrelseportal var eller hur detta skulle kunna vara till hjälp för företag att arbeta effektivare och säkrare. Med andra ord började vi helt från scratch.

När kom den stora vändpunkten?
Vi hade turen att tidigt få en norsk börsjätte som kund. Detta börsnoterade företag hade drabbats av en läcka före en kvartalsrapport och ville därför hitta en säker lösning för styrelsedokumenten. Admincontrol ordnade därför en digital lösning där man kunde dela information och veta vem som hade tagit emot den. Att vi fick detta stora börsnoterade företag var helt klart en viktig vändpunkt för oss.

 – Varför slog Admincontrol igenom?
Jag tror att detta var en kombination av flera saker. Det var tydligt att det fanns ett behov av en säker lösning för att dela styrelsematerial på marknaden. Vi har varit duktiga på att utveckla rätt lösningar i samarbete med våra kunder, vi har lyckats att attrahera och hålla kvar rätt medarbetare, vi har gett dem möjlighet till trial-and-error, vi har gett våra kollegor ett meningsfullt arbete och vi har haft en god portion tur. Dessutom har vi hela vägen haft en fast förvissning om att vi skulle slå igenom och vi har fokuserat extremt hårt på vår lilla nisch.

Vad är hemligheten bakom att bygga ett framgångsrikt företag?
– På Admincontrol har vi skapat en god kultur från dag ett, och detta blev själva DNA:et i företaget. För mig har det hela tiden varit viktigt att ha balans mellan att fokusera påmänniskor och resultat. Mitt mål var att få in rätt personer. Glada och innovativa människor som vågar försöka och vågar göra fel. Om man får detta på plats, då kommer de goda resultaten till slut. I vår senaste undersökning om medarbetarnöjdhet fick vi en Net Promoter Score på 71 procent – vilket är skyhögt. Detta är något som alla i företaget kan vara stolta över. Dessutom har vi hela vägen klarat att sätta våra kunder i fokus, och vi har hela tiden utvecklat vår produkt i samarbete med dem.

 – Vad är det största du upplevt på Admincontrol?
– Jag kan med handen på hjärtat säga att det inte är siffrorna som har varit viktigast för mig. Det jag ska ta med mig är den passion och den stolthet anställda på Admincontrol har visat. Jag tar också med mig att jag har hjälpt till att skapa en arbetsplats där man backar upp varandra och där man gläds åt varandras framgångar. Det är en unik ”teamspirit”. Detta gör mig stolt!

Vad kommer du att sakna mest?
Jag kommer att sakna de fina människorna. De glömmer jag aldrig.

Varför har du valt att gå vidare? Vad händer härnäst?
Jag har fått en möjlighet som har väckt min nyfikenhet och passion, och därför går jag vidare till nya utmaningar. Företaget har aldrig någonsin varit i bättre skick och jag känner att jag kan lämna det med högburet huvud. Jag kommer förstås att sakna Admincontrol, men å andra sidan vet jag att det kommer att gå mycket bra också utan mig.

Så, den stora frågan som alla kunder nu förmodligen ställer: Är företaget i goda händer?
Företaget är i mycket goda händer.  Møyfrid Øygard som tar över efter mig är en fantastiskt bra chef som jag hyser stor respekt för och beundrar. Jag är helt säker på att hon kommer att leda Admincontrol vidare på rätt väg med en glimt i ögat. Hon har varit säljchef under flera år och känner företaget och produkten mycket väl sedan tidigare. Vi har också en ledningsgrupp som är mycket kompetent och kunnig – och passionerade medarbetare som kommer att driva företaget vidare. Med andra ord, ingenting kommer att förändras för våra kunder. Jag skulle vilja tacka kunderna för deras förtroende och stöd under 13 härliga år. Tack för konstruktiv input, ros och ris och intresse för Admincontrol, något som har varit en del av vår utveckling. Det är viktigt att ni fortsätter med detta så att företaget kan fortsätta att utvecklas i rätt riktning och leverera den lösning som kunderna faktiskt vill ha.